terça-feira, outubro 25, 2016

Restaurante Abyssinia

Jantar sem talheres (com as mãos) é sempre aquela experiência que vale a pena por não estarmos habituados, principalmente com a ementa apetitosa da Eritreia e Etiópia. Desta vez levei as visitas ao Abyssinia, que ainda não tinha experimentado.
Um misto de carnes, de vegetariano e um de peixe picante, dá para experimentar muito e não conseguir comer tudo... a travessa enorme, a panqueca "azeda" para enrolar a comida, lamber os dedos e comer com gosto:
Zegni (The national dish) - Beef, hot and rich of spices. Served with yogurt or Ajibo (fresh cheese), salad and Enjera.
Kitfo - Beef, well done or medium fried to your taste. It's a kind of minced meat, hot with African spices. Served with Enjera, Ajibo (fresh cheese) and salad.
Doro Wot (Traditional weddingdish) - Chicken, eggs and yogurt or Ajibo (fresh cheese). Served with Enjera, salad and various sidedishes.
Alecha - Mildly spiced fried vegetable with butter-beans, carrot and potatoes. Served with warm lentilsauce, salad and Enjera.
Hilbut with Selsi - Hilbut is made of sprouted, dried broad beans and mixed with spices, beated to a light mousse, which gives it a subtle taste. Served with Enjera, Alecha and salad.
Doeba - Pumpkinsauce with Abyssinian spices. Sidedishes are Alecha and Temtemo. Served with Enjera and salad.
Zelbo Wot - Spinach with goatcheese and Enqulal Wot (spicy eggsauce). Served with Enjera and salad.
Assa - Marinated fish with Abyssinian spices, cut in small pieces; hot. Served with warm lentilsauce, salad and Enjera.


Acompanhámos com uma cerveja de ananás e outra de maracujá, doces e agradáveis. E depois uma caminhada para casa a ver se ajuda a digestão, muita comida... deliciosa!